Niinistön tukijoiden kärki on kuin Nokian perinneyhdistys

Vain Kyllönen ja Niinistö ovat tehneet selvityksen vaalirahoituksesta.

Profiilikuva
Blogit Linnanvahti
Heikki Vento on pitkäaikainen politiikan toimittaja.

Suomi 2024 Ry:n, kokoomuksen, sinisen tulevaisuuden ja kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sauli Niinistö ja vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen ovat jättäneet oikeusministeriölle selvitykset kampanjoidensa rahoituksesta.

Presidentti Niinistön 1,5 miljoonan euron vaalikassasta yli puolet tulee yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoittajista julkistetun nimilistan vuoksi Suomi 2024 voisi muuttaa nimensä kännykkä-Nokian perinneyhdistykseksi. Listalla on useita entisiä Nokian vaikuttajia.

Mukana on kaksi entistä Nokian toimitusjohtajaa. Outokummun hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jorma Ollila on tukenut Niinistön kassaa 15 000 eurolla. Ollilan seuraaja Nokian toimitusjohtajana oli Olli-Pekka Kallasvuo, joka on antanut vaalityöhön 10 000 euroa.

Listalla on myös Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, jonka kukkaroa on kevennetty 15 000 eurolla Niinistön kampanjan eduksi. Muita nokialaisia luettelossa ovat entiset johtajat Sari Baldauf, Veli Sundbäck ja Stefan Widomski sekä yhtiön hallituksessa toiminut Timo Ihamuotila.

Nokialaisten lisäksi Niinistön tukijoukossa on muitakin talouselämän vaikuttajia kuten rakennusyhtiö SRV:n pääomistaja Ilpo Kokkila, pikaruokaketju Hesburgerin perustaja Heikki Salmela ja peliyhtiö Supercellin johtaja Ilkka Paananen.