Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Niinistön tukijoiden kärki on kuin Nokian perinneyhdistys

Blogit Linnanvahti 27.12.2017 16:26
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Suomi 2024 Ry:n, kokoomuksen, sinisen tulevaisuuden ja kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sauli Niinistö ja vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen ovat jättäneet oikeusministeriölle selvitykset kampanjoidensa rahoituksesta.

Presidentti Niinistön 1,5 miljoonan euron vaalikassasta yli puolet tulee yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoittajista julkistetun nimilistan vuoksi Suomi 2024 voisi muuttaa nimensä kännykkä-Nokian perinneyhdistykseksi. Listalla on useita entisiä Nokian vaikuttajia.

Mukana on kaksi entistä Nokian toimitusjohtajaa. Outokummun hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jorma Ollila on tukenut Niinistön kassaa 15 000 eurolla. Ollilan seuraaja Nokian toimitusjohtajana oli Olli-Pekka Kallasvuo, joka on antanut vaalityöhön 10 000 euroa.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.