Niinistön kannatus putosi kahdeksan prosenttiyksikköä: onko se uutinen?

Profiilikuva
Blogit Linnanvahti
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Sauli Niinistön valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki A. Ollila reagoi tuoreeltaan Twitterissä Yleisradion tuoreeseen presidenttigallupiin.

”Kumpikohan on isompi uutinen, se että Niinistön gallupkannatus on laskenut vai se että se on edelleen 72 pros. 12 pv ennen ennakkoäänestystä vastoin asiantuntijoiden toistuvia arvioita? Makuasia”, Ollila twiittasi.

Kokoomuksen entisen puoluesihteerin piikki oli suunnattu kaikille niille politiikan kommentoijille, jotka toitottivat pitkin syksyä, että kyllä Niinistön pohjoiskorealainen kannatus vielä rapistuu, kunhan kaikkien ehdokkaiden presidenttikampanjat pääsevät toden teolla vauhtiin, ja lopulta vaaleissa mennään kuin mennäänkin toiselle kierrokselle.

Silti voi Ollilan tavoin hyvällä syyllä todeta, että on todella makuasia, minkä asian gallupista nostaa päällimmäiseksi.

Kiistaton tosiasia on, että Niinistön kannatus on alentunut kuukaudessa kahdeksan prosenttiyksikköä. Hän on toisin sanoen menettänyt yhtä paljon kannattajia kuin Tuula Haataisella, Matti Vanhasella, Merja Kyllösellä ja Nils Torvaldsilla on heitä yhteensä.