Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Niinistön etumatka vain kasvaa, vaikka näin lähellä vaaleja sen piti jo kutistua

Blogit Linnanvahti 19.12.2017 15:36
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Päivän presidentinvaaliuutinen on ollut Helsingin Sanomien aamulla julkaisema gallup. Tai oikeammin se, ettei uusimpaan mielipidemittaukseen sisältynyt mitään suurta uutista.

Sauli Niinistön ylivoima on yhä murskaava, eikä istuvan presidentin suosio osoita vieläkään murenemisen merkkejä. Kantar TNS:n tekemän HS-gallupin mukaan Niinistöä äänestäisi nyt 70 prosenttia suomalaisista. Hänellä olisi siis varaa menettää neljäsosa kannatuksestaan, ja silti hän menisi heittämällä läpi jo ensimmäisellä kierroksella.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemä mittaus antoi Niinistölle viimeksi vielä korkeamman kannatuksen: 80 prosenttia. Ainoa oikea tuoreen kyselyn vertauskohta on kuitenkin edellinen, lokakuussa tehty HS-gallup. Siitä Niinistön kannatus on nyt noussut kolme prosenttiyksikköä.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.