Laura Huhtasaari tarjoaa itsepäistä lämpöä ja kovia puheita

Olen aiemmin kuullut Huhtasaarelta hyvin valmisteltuja puheenvuoroja, joten uskoin hänen turvautuvan ammattimaisesti tehtyyn puheeseen.

Profiilikuva
Blogit Linnanvahti
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Kaikki presidenttiehdokkaat pitävät Ylellä puheen. Kuinka Laura Huhtasaari onnistui?

Odotukset ja ennakkoluulot

Olen aiemmin kuullut Huhtasaarelta hyvin valmisteltuja puheenvuoroja, joten uskoin hänen turvautuvan ammattimaisesti tehtyyn puheeseen. Ehdokkaista kokemattomimman kannattaisi ottaa siinä mielessä varman päälle. Odotin myös aiemmista esiintymisistä tuttua säteilevää hymyä ja tunneskaalan hyödyntämistä liikuttumisesta tuohtumukseen. Myös välittömyydestä viestivä spontaanius on ollut toistuva elementti Huhtasaaren esiintymisissä. Suurimmat kysymysmerkit olivat, kuinka kovaa maahanmuuttopuhetta kuulisimme ja miten ehdokas hallitsisi tunneskaalan. Onnistuisiko hän esimerkiksi perheestään puhuessaan liikuttamaan niitäkin, jotka eivät ole hänen ilmeisimpiä äänestäjiään?

Mitä saimme?

Vaikka Huhtasaaren puheessa oli ehdokkaalle ominaista valoisuutta ja spontaania kontaktia yleisöön, puhe oli pettymys. Esityksen sisältö oli lähinnä slogantyyppistä listausta ehdokkaan vaaliteemoista. Koska Huhtasaari ei tällä kertaa puhunut omasta tarinastaan, tunneskaala jäi odottamaani kapeammaksi.