Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Miksi kukaan ei uskalla haastaa Niinistöä kunnolla

Blogit Linnanvahti 28.11.2017 10:53
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidenttikamppailussa laitettiin maanantai-iltana uusi vaihde silmään, kun koko tähän mennessä ehdokkuutensa varmistanut seitsikko oli ensimmäistä kertaa yhtä aikaa lauteilla.

Joukosta puuttui enää korkeintaan ikiehdokas Paavo Väyrynen, jonka pitkään takkuillut kannattajakorttien keruu on viime hetkellä piristynyt niin, ettei 20 000 kannattajan haamuraja enää näytä yhtä mahdottomalta kuin vielä jokin aika sitten.

Väyrysen tulo joukkoon toisi epäilemättä kaivattua säpinää keskusteluihin, joita on tähän asti vaivannut lievä aneemisuus.

Maanantainen Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuus ei muodostanut poikkeusta. Se vahvisti entisestään kuvaa, että haastaja-sanan käyttö Sauli Niinistön vastaehdokkaista on pahasti harhaanjohtavaa. Tuntuu kuin muut eivät uskaltaisi puuttua Niinistön tekemisiin kasvokkain senkään vertaa kuin omissa tilaisuuksissan.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.