Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Itselleen naurava symppis-Paavo muuttui taas jankuttaja-Väyryseksi

Blogit Linnanvahti 4.1.2018 10:44
Tuomo Lappalainen
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Tämänvuotisilla presidentinvaaleilla on itse asiassa yllättävänkin paljon yhtymäkohtia kuuden vuoden takaiseen edelliseen kertaan verrattuna.

On selvä ennakkosuosikki: Sauli Niinistö. On punavihreisiin äänestäjiin yli puoluerajojen vetoava haastaja: Pekka Haavisto. On sosiaalidemokraattien hätävara, joka ei pysty kunnolla innostamaan edes omia.

Ja sitten on Paavo Väyrynen.

Väyrysen kohdalla pitää kuitenkin samaan hengenvetoon todeta, että Paavo vuosimallia 2018 eroaa yhdessä oleellisessa suhteessa melkoisesti vuoden 2012 Paavosta. Vuosien tavoin Paavotkaan eivät ole veljiä keskenään.

Kuuden vuoden takainen Väyrynen oli paljon muutakin kuin tuttu omia totuuksiaan jankkaava pyrkyri. Politiikan seuraajat haukkoivat ällistyneinä henkeään, kun vaalitilaisuuksissa esiintyi silloin uudenlainen Paavo, joka ei suhtautunut itseensä haudanvakavasti ja oli jopa oppinut tekemään hienovaraista pilaa itsestään. Kuumille kiville menneet Paavo ja Vuokko -mukit tekivät Väyrysestä jopa jonkinlaisen sympaattisen retrohahmon.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.