Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Itselleen naurava symppis-Paavo muuttui taas jankuttaja-Väyryseksi

Blogit Linnanvahti 4.1.2018 10:44
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Tämänvuotisilla presidentinvaaleilla on itse asiassa yllättävänkin paljon yhtymäkohtia kuuden vuoden takaiseen edelliseen kertaan verrattuna.

On selvä ennakkosuosikki: Sauli Niinistö. On punavihreisiin äänestäjiin yli puoluerajojen vetoava haastaja: Pekka Haavisto. On sosiaalidemokraattien hätävara, joka ei pysty kunnolla innostamaan edes omia.

Ja sitten on Paavo Väyrynen.

Väyrysen kohdalla pitää kuitenkin samaan hengenvetoon todeta, että Paavo vuosimallia 2018 eroaa yhdessä oleellisessa suhteessa melkoisesti vuoden 2012 Paavosta. Vuosien tavoin Paavotkaan eivät ole veljiä keskenään.

Kuuden vuoden takainen Väyrynen oli paljon muutakin kuin tuttu omia totuuksiaan jankkaava pyrkyri. Politiikan seuraajat haukkoivat ällistyneinä henkeään, kun vaalitilaisuuksissa esiintyi silloin uudenlainen Paavo, joka ei suhtautunut itseensä haudanvakavasti ja oli jopa oppinut tekemään hienovaraista pilaa itsestään. Kuumille kiville menneet Paavo ja Vuokko -mukit tekivät Väyrysestä jopa jonkinlaisen sympaattisen retrohahmon.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.