Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Huhtasaaren näkymättömät viholliset

Blogit Linnanvahti 3.12.2017 20:03
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps) vaalikampanjan vihollinen on Euroopan unioni, joka ehdokkaan mielestä alkaa muistuttaa Neuvostoliittoa. Vertaus on kummallinen ja paljastaa sen, että puolueen perustajan Timo Soinin poliittisesta perinnöstä on jotain jäljellä, EU-kriittisyys.

Unioni on kuitenkin vasta toisen luokan vastustaja perussuomalaisille. Tärkein löytyy Huhtasaaren lausahduksen ”minähän olen ainoa konservatiivinen ehdokas” takaa.

Huhtasaaren tehtävänä on maanitella Soinin perässä sinisiin siirtyneitä kannattajia takaisin. Pyrkimystä helpottaa se, että sinisillä ei ole presidenttiehdokasta eikä toimivaa puoluekonetta.

Vanhoillisella kampanjallaan Huhtasaari yrittää houkutella myös kristillisdemokraattien äänestäjiä perussuomalaisten leiriin. Se on vaikeaa, koska kristillisten kannattajat ovat lähempänä keskustaa ja kokoomusta.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.