Huhtasaaren näkymättömät viholliset

Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren tärkein tehtävä on olla ehdokas, joka muistuttaa puolueen olemassaolosta.

Profiilikuva
Blogit Linnanvahti
Heikki Vento on pitkäaikainen politiikan toimittaja.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps) vaalikampanjan vihollinen on Euroopan unioni, joka ehdokkaan mielestä alkaa muistuttaa Neuvostoliittoa. Vertaus on kummallinen ja paljastaa sen, että puolueen perustajan Timo Soinin poliittisesta perinnöstä on jotain jäljellä, EU-kriittisyys.

Unioni on kuitenkin vasta toisen luokan vastustaja perussuomalaisille. Tärkein löytyy Huhtasaaren lausahduksen ”minähän olen ainoa konservatiivinen ehdokas” takaa.

Huhtasaaren tehtävänä on maanitella Soinin perässä sinisiin siirtyneitä kannattajia takaisin. Pyrkimystä helpottaa se, että sinisillä ei ole presidenttiehdokasta eikä toimivaa puoluekonetta.

Vanhoillisella kampanjallaan Huhtasaari yrittää houkutella myös kristillisdemokraattien äänestäjiä perussuomalaisten leiriin. Se on vaikeaa, koska kristillisten kannattajat ovat lähempänä keskustaa ja kokoomusta.

Ristiretki olisi toivoton, jos kristillisdemokraatit olisivat asettaneet ehdokkaakseen puheenjohtaja Sari Essayahin. Silloin vaalissa olisi ollut kaksi konservatiivista naisehdokasta. Nyt puolue on ilmoittanut tukevansa presidentti Sauli Niinistön uudelleenvalintaa.