Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Haaviston uusi taktiikka: kosii vasemmistoa ja rettelöi Niinistön kanssa

Blogit Linnanvahti 24.1.2018 10:44
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto muutti tiistaina vaalitaktiikkaansa, kun hän Helsingin Sanomien ja Ilta- Sanomien tentissä tarkoituksiinsa sopivasti lainasi presidentti Sauli Niinistön kannanottoa aktiivimallin vahvistamiseen. Hän tivasi Niinistöltä, miksi tämän mielestä olisi ollut naurettavaa liittää presidentin lausuma päätökseen.

Haaviston esikunnassa on tehty oikea havainto: vihreiden ehdokas on luisumassa taustalle. Haavisto ei pysty ulkopolitiikassa haastamaan valitsijayhdistyksen ehdokasta Niinistöä, keskustan Matti Vanhasta, valitsijayhdistyksen Paavo Väyrystä tai ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokasta Nils Torvaldsia.

Suomen Nato-jäsenyyden vastustamisen hoitaa Väyrynen, ja jäsenyyttä puolustaa Torvalds. Niinistö, Haavisto, Vanhanen, sosiaalidemokraattien Tuula Haatainen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari ovat samalla linjalla: Suomi ei sulje pois mahdollisuutta liittoutua myös sotilaallisesti.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.