Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Demarien eliitti kieltäytyi kuuntelemasta kannattajia – seurauksena kaikkien aikojen vaalifiasko?

Blogit Linnanvahti 25.1.2018 16:26
Tuomo Lappalainen
Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Viime päivien presidentinvaalispekulointi on muistuttanut kaikkien tuntemaa terälehtien nyppimisleikkiä: toinen kierros tulee-ei tule-tulee-ei tule sittenkään.

Kaikki mielipidemittaukset ovat osoittaneet yhtäpitävästi, että Sauli Niinistön ylivoimainen gallupjohto on alkanut kutistua, mutta kyselyjen perusteella on ollut vaikea päätellä, kuinka alas se ehtii vaaleihin mennessä pudota.

Yleisradion aamulla julkaisema uusin tutkimus on tässä suhteessa kaikkein luotettavin, sillä Taloustutkimus on tehnyt niin lähellä vaalipäivää, että tulokset kuvaavat jo tilannetta lähes H-hetkellä.  Haastattelut tehtiin 17.-23. tammikuuta eli samaan aikaan ennakkoäänestyksen kanssa.

Jos tutkimus heijastaa - niin kuin sen pitäisi - tekoajankohtansa tilannetta, Niinistö lähtee ennakkoäänten turvin tukevassa johdossa varsinaiseen vaalipäivään.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.