Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Demarien eliitti kieltäytyi kuuntelemasta kannattajia – seurauksena kaikkien aikojen vaalifiasko?

Tuomo Lappalainen
Blogit Linnanvahti 25.1.2018 16:26
Viime päivien presidentinvaalispekulointi on muistuttanut kaikkien tuntemaa terälehtien nyppimisleikkiä: toinen kierros tulee-ei tule-tulee-ei tule sittenkään. Kaikki mielipidemittaukset ovat osoittaneet yhtäpitävästi, että Sauli Niinistön ylivoimainen gallupjohto on alkanut kutistua, mutta kyselyje...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tuomo Lappalainen

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Mielestäni Haatainen on parantanut esiintymistään koko ajan. Hän oli ainoa,joka edes kauhisteli Huhtasaaren vihapuhetta.
Muuten olen sitä mieltä, että demarit tekivät suuren virheen Rinteen kampittaessa Urpilaisen. Törkeintä oli se, että Rinteen vaalilehti käsittääkseni kustannettiin ay-rahoilla. En yhtään ihmettele, ettei Urpilaista kiinnosta lähteä jeesaamaan Rinnettä missään vaaleissa. Urpilainen oli vakiinnuttamassa asemaansa merkittävänä poliitikkona, kun hänet kaadettiin.
En ole demari enkä edes koskaan äänestänyt heitä, mutta sivusta seuraan mielenkiinnolla.

Täsmälleen samaa mieltä Palstatilallisen kanssa siitä, että Urpilainen kampitettiin tilanteessa, jossa häntä alettiin arvostaa (myös yli puoluerajojen) merkittävänä poliitikkona. Tämä tulee varjostamaan demarien asemaa vielä kauan.

Mistä tulee tuo käsitys, että Työväentalon nurkilta politiikkaan osallistuvat demarit olisi narrattu haluamaan omaa presidenttiehdokasta? Taitaa kirjoittaja olla itse niin kaukana Työväentalon kulmilta, että olettaa olemattomia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *