Blogit

Suomen Kuvalehden politiikan toimittajat Tuomo Lappalainen ja Heikki Vento sekä dosentti ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi seuraavat presidentinvaaleja ja arvioivat kampanjan käänteitä.

Ääni Vanhaselle on ääni Sipilän jatkon puolesta

Blogit Linnanvahti 15.1.2018 11:58
Heikki Vento
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustassa uhottiin viikonvaihteessa, että presidenttiehdokas Matti Vanhasen tentti Yleisradiossa käänsi hänen suosionsa nousuun. Varmuuden vuoksi puoluejohtaja Juha Sipilä käytti myös keppiä vihjaamalla, että Vanhasen menestys vaikuttaa siihen, jatkaako hän keskustan johdossa.

Pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina heitetty arvio on suora viesti niille keskustalaisille, jotka ovat aikeissa äänestää presidentinvaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokasta: Sauli Niinistöä tai Paavo Väyrystä. Mitä paremmin Vanhanen pärjää sen varmemmin Sipilä jatkaa puoluejohdossa.

 

Vanhasen kakkosija Niinistön jälkeen olisi keskustalle unelmatulos.

 

Suunnitelmistaan Sipilä kertoo ilmeisesti keskustan puoluevaltuuston kokouksessa, joka pidetään huhtikuussa. Silloin pelissä ovat puheenjohtajan ja pääministerin paikat, joiden kohtalo ratkeaa kesäkuun puoluekokouksessa.

Linnanvahti -blogin kirjoittajat

Tuomo Lappalainen - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Heikki Vento - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.