Merkintöjä mullistuksista

Syyria, Venäjä ja maailman muistinmenetys

Jari Lindholm
Blogit Lindholm/Jari Mr 16.2.2016 14:00
Jos viime päivien Facebook-tunnekuohusta voi jotain päätellä, suomalaisetkin ovat vihdoin kiinnostuneet syyrialaisten hädästä – nyt kun siitä voi syyttää Vladimir Putinia. Kun koko maailmankaikkeutta katselee yhden maan tekojen kautta, syntyy häkellyttävää historiattomuutta. Fiksutkin ihmiset puhuva...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Jari Lindholm

1960–2016.

Keskustelu

Assad on Venäjän liittolainen ja oli häviämässä,tai ainakin heikoilla. Assad on shia ja Iranilaiset ovat shioja. Venäjällä ja Iranilla on sotilasliittosopimus. Venäjä tukee shioja Libanonista Iraniin. Minusta tämä on jakolinja. Tilanne muistuttaa aikalailla Espanjaa ja Kondorilegioonaa,silloin jakolinjat olivat Fasistit vas kommunistit Neuvosto-Venäjä oli paikalla,mutta hävisi. Saksa ja Italia olivat taustalla. Nyt taustalla ovat sunnit ja shiat,sekä USA ja Venäjä. Ainakin sota on yhtä raakaa ja on pahenemassa. Turkki ja Saudiarabia ovat odottamassa ja valmiina,ne ovat sunnivaltioita. Arabikevät alkoi Syyriassa mielenosoituksista,nuoret jotka pidätettiin tulivat kotiin ilman kynsiä ja joiltakin puuttuivat kuulemma myös varpaat ja sormet. Se mitä tarkoitit suomalaisten mielenkiinnolla,tai heräämistä tilanteeseen on totta. Nyt vain Venäjä pommittaa ja lujaa.

Alpon analyysi on valitettavasti hyvinkin oikea. Lähi-Itää ollaan nyt muokkaamassa ”uuteen uskoon”, missä Putin on tällä hetkellä keskeinen sopan hämmentäjä hakemassa ja tukemassa sillanpääaseman muodostumista itselleen ja Iranille. Tuosta asetelmasta voi syttyä jopa alueellinen laajempi sota. Venäjä pelaa nyt vaarallista peliä.

Valitettavan oikeaan osuva kirjoitus.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt