Merkintöjä mullistuksista

Onko Israelin vertaaminen natseihin EU:n mielestä antisemitismiä?

Jari Lindholm
Blogit Lindholm/Jari Mr 19.4.2016 12:52
Aamun Helsingin Sanomissa kerrottiin Ruotsin vihreästä asuntoministeristä Mehmet Kaplanista, joka on joutunut eroamaan liikuttuaan turkkilaisten äärinationalistien seurassa ja verrattuaan Israelin valtiota natseihin. ”On paljon yhtäläisyyksiä, joita monet juutalaiset ovat todistaneet”, Kaplan ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Jari Lindholm

1960–2016.

Keskustelu

No tuota, antisemitismin määritelmä löytyy suomeksi myös tällaiselta järjestöltä:

http://european-forum-on-antisemitism.org/definition-of-antisemitism/suomi-finnish

Verkkosivuston yhteydessä on vuosiluku 2016, ja määritelmässä annetaan esimerkkinä antisemitismistä Israelin nykypolitiikan vertaaminen natsien politiikkaan. Muutoinkin määritelmä näyttää olevan aika pitkälti HS:n jutussa esitetyn linkkivinkin mukainen.

Organisaatio ei kuitenkaan liittyne varsinaisesti EU:n toimintaan.

Kyseessä on suomeksi sama määritelmä, johon jutussa viitataan. Järjestöä en tunne. Alkuperäinen määritelmäluonnos on EU:n.

Kova miehityspolitiikka ja palestiinalaisiin kohdistuva paine aiheuttaa mm puukotuksia. Israel on jatkuvan piirityksen kohde ajatellaan maassa, joka on alueen ainoa parlamentaarinen demokratia. Juutalaisten ja arabien keskinäinen viha on kova. Israelin äärijuutalaiset ja oikeisto todella pitää arabeja alempina ja valtaa valtion päätöksillä lisää aluetta,josta ihmiset ajetaan pois. Elintilan valtaaminen on avainkysymys sodassa, joka on menossa. Israelin armeija käy koko ajan matalan intesiteetin sotaa hallussaan olevalla alueella. Nyt Syyrian sota on nousemassa ongelmaksi,Iran on tulossa porstuaan ja se pelottaa Israelia. Ruotsalaisten nimittelyt ovat näpertelyä ja isoja juttuja vain pohjolassa. Lähi-Itä on taas kuuma.

Israel on tekovaltio. Onko se fasistinen tai natsivaltio on lopulta sivuseikka. Käytäntö on osoittanut että ns juutalaisten oikeus omaan maahan on johtanut lähi-idän pahimpaan kriisiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt