Merkintöjä mullistuksista

Jos haluatte tietää miltä lontoolaisista tuntuu, kysykää kainuulaisilta

Jari Lindholm
Blogit Lindholm/Jari Mr 27.6.2016 14:59
Typerät, herkkäuskoiset, huonohampaiset ja ylipainoiset brittirasistieläkeläismoukat ovat sysänneet maanosamme kuilun reunalta. Tämä tuntuu olevan vallitseva fiilis unionimielisessä Euroopassa kolme päivää Brexit-järkytyksen jälkeen. Jos brittien ymmärtäminen tuntuu vaikealta, suosittelen muistin vi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Jari Lindholm

1960–2016.

Keskustelu

Olisko nyt vähän liioittelua sanoa että eu-ero määrittäisi koko kansakunnan tulevaisuuden. Eiköhän britit pärjää eun ulkopuolellakin ihan hyvin. Eu ei kuuntele kansaa, ehkä nyt joku muuttuu.

Arvoisa herra Paavo, voisitteko Te ystävällisesti selventää tuota käyttämäänne käsitettä ”kansa”. Kun joku tai jokin elin, oli se sitten Suomen hallitus, EU tai mikä muu tahansa, ei kuule ”kansaa”, niin miten Te määrittelette kansan, onko se enemmistö vaaleissa, jonkun populistin ohjaama ryhmä, vai se kuuluisa vähemmistö, jota kuulemma aina sorretaan.
Minne Te itse sijoitatte itsenne esim. Suomen kansan keskuudessa, niihin joita kuunnellaan vai niinhin jotka aina vaan maksavat kaiken.
Minun mielestäni demokratiaa on se, että vapaissa ja salaisissa vaaleissa kansa, siis kaikki vaalikelpoiset äänestäjät valitsevat eduskunnan (parlamentin), joka taas valitsee hallituksen. Myös ne äänestäjät, jotka eivät äänestä tekivät valintansa.
Se miten tuohon vaalikansaan vaikutetaan on taas eri juttu, kuten nyt hyvin nähtiin, jo heti seuraavana päivänä UKssa ”Exiteerit” joutivat laksemaan housut alas ja tunnustamaan suoranaiset valheensa.
Myös meillä on noita populisteja (tosin vielä populisimin alakoulussa), esim Väyrynen ja Soini, jotka yrittävät väittää EUsta eroamista Suomelle edulliseksi, mutta kun ”kansa” näkee, miten kuralle Britannia menee, niin halut lähteä Väyrysen tielle lopahtavat.

Kekkonen oli sitä mieltä, että demokratia on liian arvokas asia jätettäväksi kansan käsiin. Lieneekö vain mehukas anekdootti?

Kyllä alkaa näyttää enemmän ja enemmän siltä ettei Brexit toteudu.
Voiko UK lähteä jos kaikki eivät ole samaa mieltä?
Lisäksi perustuslaki tuomioistuin miettii laillisuutta. Siellä on semmoinen pitämässä liian villejä kuninkaita ja hallitsijoita kurissa.
Suomesta puuttuu.
Pitäisikö olla?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt