Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Nelosen syksy: Vain elämää, mutta ei lainkaan kotimaista draamaa

Blogit Lähetyssaarnaaja 30.5.2016 23:56
Ilkka Pernu
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Nelonen Media juhli alkuvuodesta, kun tv-mittausten perusteella Nelonen oli tietyissä katsojasegmenteissä suurempi kuin MTV3. Se nousi hetkellisesti jopa kanavajohtajaksi. Miten se aikoo toistaa tempun? Tietenkin tarjoamalla katsojille sirkushupailuja.

Tällä viikolla julkistettu syksyn ohjelmisto on poikkeuksellisen kevyt, ja ruudussa on lähinnä saman konsernin radiokanavan SuomiPopin juontajia.

Lista on väsynyt: Riku Niemisen ja Niina Lahtisen yhteinen talk-show, Kadonneen jäljillä -itketysohjelma, Jyrki Sukulaa ja Vain elämäätä, Talentia ja Haluatko Miljonääriksi -visailua. Hyvin tuttua ja turvallista, ja epäilemättä katsojaluvut pysyvät korkealla.

Mutta surettaa kyllä kotimaisen fiktion puolesta. Nelosella (eikä ilmeisesti millään Nelonen Median kanavalla) ole syksyllä ohjelmistossa yhtä ainoaa kotimaista draamasarjaa.

Tässä Nelonen Median (Nelonen, Liv, Jim) syksyn kotimainen ohjelmistolista kokonaisuudessaan:

Nieminen & Lahtinen Show
Sukulan suojatit
Kadonneen jäljillä
Yhden illan juttu
Pahan jälkeen
Stand-up
Vain elämää
Talent Suomi
Haluatko miljonääriksi?
Kauppaneuvos Jethro
Suomen huutokauppakeisari
Hauskat kotivideot
Toisenlaiset äidit
Hottikset

Ainoa rohkea ”valopilkku” on Pahan jälkeen, joka on valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja seikkailijadokumentaristi Arman Alizadin dokumenttisarja kahdeksasta tosielämän selviytyjästä.