Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Viekö EU jenkkisarjat Netflixistä?

Blogit Lähetyssaarnaaja 26.5.2016 14:23
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

EU on jo vuosia edellyttänyt eurooppalaisilta televisioyhtiöiltä, että iso osa niiden näyttämistä ohjelmista on myös tehty Euroopassa. Pian samanlainen kiintiö voi koskea myös suoratoistopalveluita, kuten Netflixiä.

Eilen EU-komissio esitti muistion, jossa ehdotetaan, että tulevaisuudessa suoratoistopalveluissa olisi 20 prosentin kiintiö Euroopassa valmistetulle sisällölle. Samanlainen kiintiö on jo televisiotoiminnassa ja video-on-demand-palveluissa. Tv-yhtiöiden on käytettävä 20 prosenttia tuotantorahoistaan EU:ssa tehtävään alkuperäisohjelmiin, ja jopa 50 prosenttia lähetysajasta on oltava eurooppalaista tuotantoa. Lain tarkoituksena on vahvistaa eurooppalaista kulttuuria. (Netflixin viestintäosasto ei ole vastannut soittopyyntöihini koskien palvelun tämän hetkistä EU-osuutta. Päivitän tiedon, jos saan sen.)