Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Transsukupuolisia, natseja ja keskiluokkaisia identiteettikriisejä

Blogit Lähetyssaarnaaja 30.4.2016 10:07
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Olen elänyt vuoden ajan eräänlaisessa limbossa. Sen jälkeen, kun Mad Men viime keväänä päättyi, oikein mikään tv-sarja ei ole tuntunut miltään. Jokaisessa on jokin kauneusvirhe, joka ei ole nostanut sarjaa massan – vaikkakin laadukkaan massan – yläpuolelle.

Nyt olen löytänyt Mad Menin manttelinperijän, lähes täydellisen tv-sarjan: Transparent. Katsoin Amazon Studiosin tuottaman sarjan ensimmäisen jakson jo tuoreeltaan keväällä 2014 (silloin Amazon aloitti laajaa omaa tv-sarjatuotantoa ja se julkaisi pilottijaksot useasta sarjasta, joista vain osa pääsi tuotantoon), mutta jatkoin seuraamista vasta nyt, kun huomasin, että sarjan molemmat tuotantokaudet löytyvät Viaplay-palvelusta. Seuraavissa kappaleissa on luvassa juonipaljastuksia.

transparent1