Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Mitä Mustille leskille oikein on tapahtunut?

Blogit Lähetyssaarnaaja 26.4.2016 11:35
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Musta lesket oli toissa vuonna selvästi paras kotimainen draamasarja. Parhaimmillaan se tavoitti samanlaisia trillerin ja mustan huumorin sävyjä kuin Fargo tai Täydelliset naiset (Desperate Housewives). Se voitti kaikki keskeiset Venla-palkinnot: ohjaaja, käsikirjoittaja, draamasarja. Se myös kiinnosti ulkomailla: sarjan oikeudet myytiin moniin maihin (Jenkeissä CBS on tehnyt pari pilottijaksoa, ja Viaplay ja TV3 julkaisivat alkuvuodesta pohjoismaisen version nimeltä Black Widows – siinä Peter Stormare on Ruotsin Ville Tiihonen).

Kotimaisen Mustien leskien odotettu toinen tuotantokausi alkoi viime maaliskuussa, ja kaikki on nyt toisin. Se ei ole kovin hyvä. Tarina ei etene, ja kun se etenee, se menee kummallisiin suuntiin. Näyttelijätyö vaikuttaa kömpelöltä. Ennen kaikkea sarjan tyylilaji on hukassa. Ensimmäisen kauden liioiteltu mutta uskottava trilleri on vaihtunut slapstick-huumoriin. Naurua haetaan väkisin uusilla hassuilla hahmoilla ja yllättävillä käänteillä. Alkuperäinen jännite on poissa.