Arman Alizadilla on vielä matkaa Suomen Louis Theroux'ksi

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.
Arman Alizad otti moottoripyöräkerhotatuoinnin Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa.
Arman Alizad otti moottoripyöräkerhotatuoinnin Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa.

Suomen puhutuin toimittaja tällä hetkellä on Arman Alizad, väittää Helsingin Sanomat. Räätäli-tv-kasvo Alizadin uusi tv-ohjelma Arman Pohjantähden alla on herättänyt suurta huomiota ja se on ollut Nelosen suosituimpia ohjelmia.

Sarjassa Alizad tutustuu suomalaisen yhteiskunnan nurjiin puoliin, muun muassa asunnottomien arkeen ja rikosuhrien omaisiin. 45-minuutin mittaisissa jaksoissa Alizad viettää aikaa kohteidensa parissa ja näyttää katsojalle ihmisiä, joita mediassa ei yleensä kuvata.

Ohjelmaa on myös kritisoitu. Uusimmassa jaksossaan hän viettää aikaa moottoripyöräkerho Cannonballin jäsenten kanssa. Jaksossa rikollisjärjestöksi yleisesti pidettyä liivijengiä kuvataan kiiltokuvamaisesti: Alizad hengailee jengiläisten kanssa, istuu kokouksissa ja juhlii sekä lopulta ajaa kerholaisten mukana (kerholaisten suosimalta kauppiaalta) ostamallaan moottoripyörällä.

Arman Alizad vääntää kättä Cannonball-moottoripyöräkerhon jäsenen kanssa.
Arman Alizad vääntää kättä Cannonball-moottoripyöräkerhon jäsenen kanssa.