Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Suomalainen Remedy on edelläkävijä: interaktiivinen televisio on tulossa!

Blogit Lähetyssaarnaaja 20.4.2016 11:28
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Millainen on yksi Suomen kalleimmista viihdetuotannosta, joka on samaan aikaan sekä tietokonepeli että televisiosarja?

Suomalainen pelifirma Remedy on tehnyt tällaisen sekasikiön. Quantum Break julkaistiin huhtikuun alussa ja se on saanut vaihtelevia, mutta pääasiassa positiivisia arvosteluita. Pelinä se on hyvin perinteinen "kolmannen persoonan toimintapeli", jossa pelaaja ohjaa ruudussa näkyvää hahmoa. Kiinnostavaa on nimenomaan se, millä peliä on alusta lähtien markkinoitu – että se on myös täysipainoinen televisiosarja tai oikeastaan yritys murtaa pelin ja tv-sarjan raja. Tämä kertoo paljon nykytelevision arvostuksesta.

Peliteollisuudessa on jo 20 vuoden ajan etsitty taianomaista interaktiivista videosisältöä – vaihtelevin tuloksin. Cd-rom-levyjen yleistyttyä 1990-luvun lopulla pelillisen sisällön rinnalle alkoi tulla näyteltyjä osuuksia. Hype oli aluksi kovaa, ja peleihin palkattiin tunnettuja näyttelijöitä. Esimerkiksi avaruusammuskelupelisarjan Wing Commanderin näyttelijäksi palkattiin kuuluisat (mutta jo a-luokasta b-luokkaan pudonneet) näyttelijät Mark Hamill ja Malcolm McDowell.