Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Yhdysvaltojen hauskin koomikko julkaisi uuden sarjan puun takaa

Blogit Lähetyssaarnaaja 31.3.2016 22:15
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Keski-ikäinen huonoihoinen ja -vointinen valkoinen lievästi masentunut vaitonainen mies ajautuu tahtomattaan kiusallisiin tilanteisiin. Hän selviää niistä – tavalla tai toisella – huumorin avulla. Tällaisia hahmoja suomalainen komediaperinne on pullollaan. Sellainen on myös Amerikan hauskin mies, Louis C.K. Hän aloitti stand up -koomikkona, mutta on sittemmin keskittynyt tekemään televisiota. Tosin hänen alter egostaan kertovassa Louie-sarjassa ollaan tiuhaan stand up -klubilla.

Tammikuun lopussa Louis C.K. yllätti kaikki julkaisemalla yllättäen uuden tv-sarjan Horace and Pete – ei millään kanavalla eikä ah niin trendikkäässä suoratoistopalvelussa, vaan ainoastaan omilla nettisivuillaan. Jaksot ovat 20–67 minuutin mittaisia ja maksavat 2–5 dollaria kappaleelta. Niitä voi ostaa vain yksittäin, irtonumeroina. Kyllä, vuonna 2016. Nyt jaksoja on tullut yhdeksän.