Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Vuonna 2016 hiphop ja rock taistelevat draamaherruudesta

Blogit Lähetyssaarnaaja 26.1.2016 11:07
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Länsimaisen populaarimusiikin lähihistoriaa perataan tänä vuonna toden teolla. Tekeillä on kaksi erittäin kiinnostavaa draamasarajaa, jotka sijoittuvat 1970-luvun New Yorkiin. Helmikuussa alkava HBO-sarja Vinyl kuvaa Nykin rockskeneä.

Ajankuvan luulisi olevan autenttista, sillä sarjan tuottajana on Mick Jagger. Rolling Stone -legenda toivon mukaan puhaltaa sarjaan lantiosta ja äänihuulista lähtevää seksiä, sillä vaarana on, että käsikirjoittaja Terrence Winter ja pilottijakson ohjaaja Martin Scorsese pöhöttävät sarjan kliseiseksi mammutiksi.

Siinä missä Vinylissä liikutaan Sohossa ja muualla downtownissa, Netflix-sarjan Get Downin näyttämönä on Manhattanin pohjoisosa Bronx – paikka, jossa hiphop syntyi. Det Down ei kerro tietenkään vain musiikista, vaan kokonaisesta katukulttuurista, johon kiinteästi kuuluvat dj:t, graffitit, tanssi, jengit ja rotutaistelu.