Lähetyssaarnaajan vuosipalkinnot 2015

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Vuosi vaihtui. Siksi on hyvä aika summata mennyt vuosi. Tässä Lähetyssaarnaajan epäviralliset palkinnot vuodelle 2015!

Vuoden floppi: True Detective, kausi 2 Odotukset olivat niin korkeat, että jonkinasteinen pettymys oli väistämätön. Mutta kukapa olisi arvannut, että tällainen!  Nyt epäonnistumiseen on löydetty syntipukki. HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardo kertoi vastikään The Frame -lehdelle, että he saattoivat hätäillä julkistaessaan toisen kauden ilmestymisen niin aikaisin (Lombardo ei sano, että sarja olisi epäonnistunut, mutta jos olisi, syy olisi tässä). Oli miten oli, kakkoskausi oli kuin Idols-voittajien levyt, jotka julkaistaan hätäisesti kuukausi finaalilähetyksen jälkeen.

Vuoden comeback: David Simon (Show Me a Hero) The Wiren ja Tremen luojalta ei voi odottaa muuta kuin monitasoista sosiologista tutkielmaa. Siinä mielessä kolmiosainen minisarja Show Me a Hero ei nouse Simonin monumenttien tasolle, mutta on silti piiloon jäänyt tinkimätön helmi, joka ei hötkyile trendikkäästi.

Vuoden jäähyväiset: Mad Men Viimekeväiset jäähyväiset Don Draperille ja koko SCDP-jengille oli yhdet tv-historian tyylikkäimmistä. Sen kunniaksi: yksi Old Fashioned, kiitos, ja kippis.   Vuoden pahis: Kilgrave (Jessica Jones) Ihmisten mieliä manipuloiva Kilgrave ei ole paperinen arkkityyppi, sankarin vastavoima, vaan oikeasti kiinnostava tv-supersankari. Brittinäyttelijä David Tennant loistaa roolissaan, ja omien traumojensa kanssa painiva hahmo on kirjoitettu hyvin. Sarjan puoleen väliin asti hän lähinnä väijyy taustalla, mikä tekee hahmosta entistä uhkaavamman.

Kauhein tunnusmusiikki: Jessica Jones Sähkökitaratiluttelua vuonna 2015? Ette ole tosissanne?!