Aasien kanssa seksiä harrastavat miehet – Yle alkaa näyttää Vice-dokumentteja

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Yle kertoi hetki sitten, että se alkaa näyttää keväällä TV2:lla ja Areenassa Vice-kanavan dokumentteja. Uutinen on mielenkiintoinen, sillä se kertoo, että Yle yrittää houkutella nuoria katsojia muutenkin kuin Salkkaripastisseilla ja köykäisellä viihteellä.

Vice on tämän hetken kuumin mediabrändi. Alakulttuurilehdestä isoksi mediatoimijaksi 20 vuodessa paisunut Vice sai syksyllä Jenkeissä oman kaapelikanavan, jonka ohjaajana aloitti kulttiohjaaja Spike Jonze. Viime viikolla uutisoitiin, että Disney on sijoittanut Vice Mediaan – sen uutistoimintaan – 200 miljoonaa dollaria. Vice julkaisee yhä aikakauslehteä, mutta myös kirjoja, musiikkia, elokuvia, uutisia jne.

Vicella on oma vahva ääni, vaikkakin vuosien saatossa räävitön, journalismietiikan rajoja paukutteleva tyyli on siistiytynyt. Gonzoilemalla on onnistuttu kertomaan suljetuista yhteisöistä ja sotatilassa olevista paikoista aidosti jotain uutta.

Ylen Vice-hankinta on looginen. Se on suoraa jatkoa Docventures-buumille. Vice-dokkarit ovat täysin samaa ”äijäprofiilia” kuin Madventures-kaksikon dokumenttivalinnat. Vicen kohdeyleisöä ovat nuoret miehet. Se näkyy dokumenttien aiheissa: Liberian kannibaalisotapäälliköt, aasien kanssa seksiä harrastavat kolumbialaismiehet, lihaa syövä krokodil-huume, Kongon kaivoksia vartioivat lapsisotilaat ja japanilainen metsä, jonne mennään tekemään itsemurhia. Raffia settiä.

Ylen sisältö tuskin tulee olemaan ihan kaikkein rankinta Vice-sisältöä, sillä kanava tiedottaa aihevalintoen olevan ”lifestylen, teknologian, musiikin, ilmiöiden ja ajankohtaisten aiheiden maailmassa”. Joka tapauksessa kiinnostava hankinta, ja nuoria katsojia houkutteleva asiasisältö on Ylen ydintehtävää. Ensi syksynä Yle näyttää Vicen uusia tv-sarjoja samaan aikaan Yhdysvaltojen ensi-iltojen kanssa.