Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Bill Murrayn kömpelö joulushow – parasta!

Blogit Lähetyssaarnaaja 7.12.2015 11:39
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Kun kuulin, että tänä jouluna on tulossa Sofia Coppolan ohjaama joulushow, jonka pääosassa on Bill Murray, olin aluksi innoissani mutta sitten kauhuissani. Olisiko se kyyninen hipsterparodia glögintuoksuisista jouluojelmista? Irvailtaisiinko joulun tekopyhälle sanomalle?

Onneksi pelko osoittautui turhaksi. A Very Murray Christmas saapui Netflixiin viime perjantaina. Ohjelma alkaa tutunoloisella kuvalla, jossa Murray tuijottaa ulos hotellihuoneen ikkunasta. Hänellä on yllään smokki ja surullinen ilme. Kuva voisi olla Coppolan ja Murrayn edellisestä yhteisestä elokuvasta Lost in Translation, ellei Murraylla olisi päässään poronsarvia. Murray esittää itseään, näyttelijää, jonka on tarkoitus tehdä joulushow newyorkilaisen hotellin baarissa. Valitettavasti myrsky on katkonut sähköt ei kukaan ole päässyt paikalle.