Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Aikooko Elisa Viihde Suomen Netflixiksi?

Blogit Lähetyssaarnaaja 24.11.2015 10:06
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Vuoden 2015 Kultainen Venla -kilpailun ehdokkaissa on yksi kummallisuus: yhtä eniten ehdokkuuksia saaneista draamasarjoista ei ole kukaan nähnyt. Downshiftaajat-nimisen sarjan voi nähdä ainoastaan Elisa Viihde -palvelusta – ja sieltäkin vasta huomisesta lähtien.

Sen lisäksi, että Downshiftaajat tavoittelee parhaan draamasarjan palkintoa, myös kolme sen tekijää on ehdolla:  Iina Kuustonen (kategoria: naisnäyttelijä), Timo Varpio (käsikirjoittaja) ja Teppo Airaksinen (ohjaaja).

Toisaalta kummallisuus kertoo kotimaisen draamatuotannon vähyydestä (lähes kaikki uudet tuotannot pääsevät ehdokkaaksi edes johonkin kategoriaan ja niitä tekevät vain kaksi tuotantoyhtiötä Yellow Film & TV ja Moskito Television), mutta toisaalta myös uudenlaisten julkaisukanavien esiinmarssista.