Voiko True Detective enää onnistua?

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

True Detectivelle on lupa odottaa jatkoa ainakin vuoteen 2018 asti. HBO on juuri tehnyt sopimuksen Nic Pizzolatton, eli sarjan pääarkkitehdin kanssa.

Moni ehti jo epäillä, sinetöikö sarjan flopahtanut toinen kausi koko True Detectiven kohtalon. Kaiken kaikkiaan molemmat kaudet kuitenkin keräsivät suurin piirtein saman verran katsojia. Ja kyllähän ehdottomasti kiinnostaa, voiko True Detective -franchise enää nousta monenlaisessa mudassa laahanneesta kakkoskaudesta.

Mutta jatko ei tule ilman ehtoja: Pizzolatto ei enää jatkossa välttämättä saa yksin päsmäröidä koko sarjaa kasaan. Varietyn mukaan HBO haluaa muutoksia: joko Pizzolatto ottaa avuksi muita käsikirjoittajia tai showrunnerin. Joka tapauksessa hän säilyy yhä sarjan päätuottajana.

True Detectiven ensimmäinen kausi oli yllättäjä, joka osittain menestyi siksi, että kaikki tuli niin ison ja nopeasti lähestyvän puun takaa: se leikitteli kliseisellä tv-kerronnalla vapautuneesti sortumatta silti kikkailuun. Siinä jokainen osa-alue onnistui. Sama temppu on vaikea tehdä toista kertaa.

Oli sattumaa, että näyttelijöiden kemiat osuivat niin kohdilleen: Matthew McConaugheyn, Woody Harrelsonin ja Michelle Monaghanin välisissä kohtauksissa oli valtavasti jännitettä, jota on televisiossa tosi vaikea tavoittaa. Toisella kaudella yritettiin samaa, mutta tunne oli nollissa. Pitkissä harvasanaisissa kohtauksissa haettiin intensiteettiä, mutta ne muistuttivat lähinnä tuijotuskilpailua, jonka aikana näyttelijät yrittävät muistella vuorosanojaan. Näyttelijät eivät saaneet kärsimykseensä herkkyyttä. Hahmot olivat rikkinäisiä eikä katsojaa oikeastaan kiinnostanut korjata heitä.