Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Palauttaako Saturday Night Live poliittisen satiirin suomalaiseen tv-viihteeseen?

Blogit Lähetyssaarnaaja 29.10.2015 12:31
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

MTV3 kertoi viikko sitten, että se tuo ensi keväällä ruutuun kotimaisen version Saturday Night Live -ohjelmasta. Miksi? 40 vuotta vanhan amerikkalaisen sketsiohjelmaformaatin nostaminen Maikkarin pääviihdeohjelmaksi kertoo karua viestiä: suomalaisilta viihteentekijöiltä ovat ideat lopussa.

MTV3:n vastaava tuottaja Sari Valtanen, miksi Saturday Night Live tuodaan juuri nyt Suomeen?
”No jaa, ehkä ehkä, tota, mitähän siihen nyt sanoisi. Sitä tarjottiin meille. Ja me päätimme tarttua. Isot liveviihteet ovat MTV:n perusohjelmiston kivijalkaa eikä sillä saralla tapahdu kansainvälisesti paljon. Uutuuksia ei synny vuosittain.”

Eikö suomalaisilla tv-viihteen tekijöillä ole omia ideoita?
”Toki on. Sitähän me ollaan tehty, ja nostettu isoja kotimaisia viihdeohjelmia. Mutta rinnalla on aina ollut isoja kansainvälisiä formaatteja. Tanssii tähtien kanssa, Idols ja Tähdet, tähdet kulkevat käsi kädessä Putouksen, Kingin ja Possen kanssa. Olemme nostaneet kotimaisia kehitelmiä isosti.”