Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

LGBT-hahmot lisääntyvät televisiossa, kiitos striimauspalveluiden

Blogit Lähetyssaarnaaja 28.10.2015 14:37
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Vihdoinkin todellisuus ja fiktio kohtaavat: amerikkalaisen television hahmoista 271 eli noin neljä prosenttia kuuluu johonkin seksuaalivähemmistöön. Myös oikeassa elämässä LGBT-ihmisiä on arvioiden mukaan suurinpiirtein saman verran. Tämä selviää eilen julkaistusta raportista nimeltä Where We On Television. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiaa media-alalla ajava etujärjestö GLAAD julkaisee vuosittain kattavan selvityksen, millaisia LGBT-hahmoja ja muita vähemmistön edustajia amerikkalaisten ruudussa on.

Sukupuolivähemmistön edustajat eivät kuitenkaan näy missä tahansa. Esimerkiksi primetime-televisiossa heitä ei ole juuri lainkaan ja kaapelitelevisiossakin vain muutama. Valtaosa LGBT-hahmoista on onkin striimauspalveluiden sarjoissa. Muutos kokonaistilastoissa johtuu siitä, että tänä vuonna GLAAD otti ensimmäistä kertaa striimauspalvelut Netflixin, Hulun ja Amazonin mukaan mittauksiinsa.