Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

LGBT-hahmot lisääntyvät televisiossa, kiitos striimauspalveluiden

Blogit Lähetyssaarnaaja 28.10.2015 14:37
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Vihdoinkin todellisuus ja fiktio kohtaavat: amerikkalaisen television hahmoista 271 eli noin neljä prosenttia kuuluu johonkin seksuaalivähemmistöön. Myös oikeassa elämässä LGBT-ihmisiä on arvioiden mukaan suurinpiirtein saman verran. Tämä selviää eilen julkaistusta raportista nimeltä Where We On Television. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiaa media-alalla ajava etujärjestö GLAAD julkaisee vuosittain kattavan selvityksen, millaisia LGBT-hahmoja ja muita vähemmistön edustajia amerikkalaisten ruudussa on.

Sukupuolivähemmistön edustajat eivät kuitenkaan näy missä tahansa. Esimerkiksi primetime-televisiossa heitä ei ole juuri lainkaan ja kaapelitelevisiossakin vain muutama. Valtaosa LGBT-hahmoista on onkin striimauspalveluiden sarjoissa. Muutos kokonaistilastoissa johtuu siitä, että tänä vuonna GLAAD otti ensimmäistä kertaa striimauspalvelut Netflixin, Hulun ja Amazonin mukaan mittauksiinsa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu