Samu-Sirkka, voitte poistua!

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Tänä vuonna joulu tulee etuajassa. Ja tällä kertaa se on vain hyvä uutinen. Loppuvuoden erikoisin joulushow on Sofia Coppolan ohjaama A Very Murray Christmas, jonka pääosassa on – yllätys yllätys – Bill Murray, maailman ainoa näyttelijä, joka on hauska vain olemalla oma itsensä.

Ohjelmassa esiintyy Murrayn lisäksi ainakin George Clooney, Miley Cyrus ja Michael Cera.

Jouluerikoisohjelmilla on Yhdysvalloissa pitkät perinteet, ja Coppolan joulushow on selvä kunnianosoitus genrelle. Hauskuus syntyy nimenomaan Murrayn lakonisuudesta, joka on täydellinen vastakohta ylipirteiden ja juhlamieltä nostattavia isäntien seurassa. Murray on kuin vastavoima Samu Sirkalle, joka kimittää joulutervehdyksessään kuin olisi juuri ennen lähetystä vetänyt amfetamiinia.

Jos maailmassa on hitunenkin joulumieltä, Bill Murrayn show’sta tulee samanlainen jouluohjelmaikoni kuin Lumiukosta, Joulupukin kuumasta linjasta ja Samu-Sirkan joulutervehdyksestä. Hitto, se voisi korvata ne kaikki – jopa Frank Capran Ihmeellinen on elämä -klassikon.

Draamasarjojen jouluerikoisjaksot ovat yleensä vain kuriositeetteja, pakollista juhlapöydän konvehtia tosifaneille, mutta aion silti katsoa Uusi Sherlock -sarjan viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuvan erikoisjakson joulupäivänä.