Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Samu-Sirkka, voitte poistua!

Blogit Lähetyssaarnaaja 19.10.2015 13:43
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Tänä vuonna joulu tulee etuajassa. Ja tällä kertaa se on vain hyvä uutinen. Loppuvuoden erikoisin joulushow on Sofia Coppolan ohjaama A Very Murray Christmas, jonka pääosassa on – yllätys yllätys – Bill Murray, maailman ainoa näyttelijä, joka on hauska vain olemalla oma itsensä.

Ohjelmassa esiintyy Murrayn lisäksi ainakin George Clooney, Miley Cyrus ja Michael Cera.

Jouluerikoisohjelmilla on Yhdysvalloissa pitkät perinteet, ja Coppolan joulushow on selvä kunnianosoitus genrelle. Hauskuus syntyy nimenomaan Murrayn lakonisuudesta, joka on täydellinen vastakohta ylipirteiden ja juhlamieltä nostattavia isäntien seurassa. Murray on kuin vastavoima Samu Sirkalle, joka kimittää joulutervehdyksessään kuin olisi juuri ennen lähetystä vetänyt amfetamiinia.