Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Pikku Quinquin on todellinen vaihtoehto Nordic Noirille

Blogit Lähetyssaarnaaja 25.9.2015 15:25
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Joko pohjoismaalainen synkkä vahvasti värimääritelty rikossarjabuumi kyllästyttää? Niin minuakin. Genren lippulaivan Silta-sarjan kolmas kausi alkaa Ylellä ensi sunnuntaina – samaan aikaan kuin Ruotsissa.

Toinen dekkarigenre, josta on televisiossa ylitarjontaa, on nostalgisoivat nummentuoksuiset rikossarjat. Murdochin murhamysteerit, Shetlandsaarten murhat ja Grantchester sekä klassikko Hercule Poirot. Yle on ottanut nyt tehtäväkseen viedä kansalaisten ajatukset pois maan ahdistavasta ilmapiiristä.

Tuntuu, että siinä ovat ainoat dekkarivaihtoehdot – pitäisi valita ruton ja koleran väliltä. Tai no, puuron ja paahtoleivän, väliltä. Aina sitä samaa. Onneksi nyt ei tarvitse, sillä on olemassa sellainen rikossarja kuin Pikku Quinquin, jonka jaksot ovat nyt katsottavissa Yle Areenassa osana Rakkautta ja anarkiaa -festivaalia. Ranskalaisen ohjaajan Bruno Dumontin neliosainen luomus on häkellyttävä kokonaisuus, jota on vaikea määritellä.