Netflix tietää, milloin olet koukussa

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Mikä on se kohtaus, jonka vuoksi haluat nähdä koko sarjan loppuun – mikä on se jakso, jonka jälkeen voit sanoa ”okei, olen koukussa”? Netflix tietää.

Suoratoistopalvelulla on valtava käyttäjädatan. Sen mukaan koukuttumisen hetki on mahdollista paikantaa. Netflix määritellyt koukuttumisjaksoksi sen, jonka katsojista 70 prosenttia jatkaa koko kauden loppuun. Netflixin tutkimusdata ei kuitenkaan paljasta koukuttavaa kohtausta, ainoastaan jakson.

Breaking Badissa kolikonheitto Krazy 8:n tappamisesta saattoi herättää katsojien kiinnostuksen, mutta viimeistään Jessen katon läpi pudonnut huumekauppiaan hajonnut ruumis (2. jakso) sai katsojat janoamaan lisää. Orange Is the New Blackissa Crazy Eyes heitti piiraan puolustaakseen ihastuksensa eli Piperin kunniaa (3. jakso), mikä saattoi olla ratkaiseva hetki myös katsojille. Dexterissä jokainen jakso tuo mukanaan uuden ruumiin, mutta kolmannessa jaksossa selviää Dexterin ensimmäisen murhan tarina”, Netflixin tiedotteessa kerrotaan.

Mad Menissa käänteentekevä jakso on kuudes jakso, jossa sihteerinä aloittanut Peggy osoittaa kykynsä Belle Jolie -huulipunatestissä.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat monia muita nopeampia koukuttumaan: ”How I Met Your Mother koukutti suomalaiset jo 5. jaksossa, kun taas kansainvälisesti ratkaiseva oli vasta 8. jakso. Myös mm. Mad Men, Orange Is the New Black ja Grace and Frankie vangitsivat suomalaiset jaksoa aikaisemmin kuin muiden Netflix-maiden katsojat.”