Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Parhaat miehet palkittiin

Blogit Lähetyssaarnaaja 21.9.2015 10:18
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Emmyt eli yhdet televisioalan suurimmista palkinnoista jaettiin viime yönä Suomen-aikaan. Oikeus toteutui – monellakin tapaa.

Palkinto parhaalle miespääosaesittäjälle draamasarjassa meni Jon Hammille, joka on odottanut palkintoa jo vuosia. Tässä tapauksessa Emmya voi pitää eräänlaisena elämäntyöpalkintona, sillä näyttelijä on ollut ehdolla joka vuosi vuodesta 2007 lähtien eli Mad Menin alusta asti. Mutta eleetön Hamm ei loistanut mainosdemoni Don Draperina yksittäisissä kausissa, vaan hahmon neurouden kruunasi vasta lopullinen syöksykierre viimeisissä jaksoissa. Siksipä esimerkiksi Kevin Spaceyn ei kannata surra: eiköhän palkinto hänellekin napsahda – viimeistään House of Cardsin viimeisellä pelikierroksella.

Myös komedia-kategoriassa miespääosapalkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen: muihin ehdokkaisiin verrattuna Transparent-sarjan Jeffrey Tambor oli omaa luokkaansa. Sarjan ohjannut Jill Soloway voitti parhaan ohjauksen palkinnon. Suomessa kyseistä Amazonin uraauurtavaa ja rohkeaa transvestisuudesta draamakomediaa tekevä alkuperäissarjaa on vaikea nähdä. Kirjoitan sarjasta piakkoin lisää.