Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Black Mirror on sielun peili

Blogit Lähetyssaarnaaja 18.9.2015 12:48
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Mitä mä just katoin?

Kysymys nousee huulilla lähes jokaisen Black Mirror -sarjan jakson jälkeen. Tunne voisi olla ärsyttävä, mutta tässä tapauksessa se on kaikkea muuta. Televisiodraama hiihtää tutuilla kaavamaisilla ja ennalta-arvattavilla poluilla, ja kaikki vähänkin yllättävä on plussaa. Brittiläinen Black Mirror tekee kaiken omilla ehdoilla ja se on todennäköisesti kiinnostavin uusi laatusarja. Mistä oikein on kyse?

Jokainen Black Mirror -sarjan tunnin mittainen jakso on itsenäinen tarina, joka sijoittuu määrittelemättömään lähitulevaisuuteen. Kai sitä voisi kutsua tieteissarjaksi, ja sitä onkin verrattu legendaariseen Twilight Zone -sarjaan (Suomessa esitetty nimellä Hämärän rajamailla), jossa normaalit ihmiset kohtaavat erikoisia tilanteita. Tapahtumille ei anneta realistista selitys. Looginen se kuitenkin aina on.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu