Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Black Mirror on sielun peili

Blogit Lähetyssaarnaaja 18.9.2015 12:48
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Mitä mä just katoin?

Kysymys nousee huulilla lähes jokaisen Black Mirror -sarjan jakson jälkeen. Tunne voisi olla ärsyttävä, mutta tässä tapauksessa se on kaikkea muuta. Televisiodraama hiihtää tutuilla kaavamaisilla ja ennalta-arvattavilla poluilla, ja kaikki vähänkin yllättävä on plussaa. Brittiläinen Black Mirror tekee kaiken omilla ehdoilla ja se on todennäköisesti kiinnostavin uusi laatusarja. Mistä oikein on kyse?

Jokainen Black Mirror -sarjan tunnin mittainen jakso on itsenäinen tarina, joka sijoittuu määrittelemättömään lähitulevaisuuteen. Kai sitä voisi kutsua tieteissarjaksi, ja sitä onkin verrattu legendaariseen Twilight Zone -sarjaan (Suomessa esitetty nimellä Hämärän rajamailla), jossa normaalit ihmiset kohtaavat erikoisia tilanteita. Tapahtumille ei anneta realistista selitys. Looginen se kuitenkin aina on.