Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Dokumentti on uusi laatudraama

Blogit Lähetyssaarnaaja 26.8.2015 05:46
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Laatudraama elää tällä hetkellä suvantovaihetta. Tv-kerrontaa uudistavista ja merkittävistä avauksista on pulaa. Päällimmäinen tunne on pettymys: True Detectiven kakkoskausi ja Orange is The New Blackin kolmoskausi. Suuria pettymyksiä molemmat. Nyt Suurimmat odotukset ovat The Affair -sarjan syksyllä alkavalla kakkoskaudella. Silti mikään ei ole vielä täyttänyt keväällä loppuneen Mad Menin jättämää aukkoa. Onneksi totuus on tarua ihmeellisempää.

Kiinnostavin tv-draama tuntuu tällä hetkellä löytyvän dokumenttien puolelta. Tänä vuonna on jo tullut useita kiinnostavia dokkareita ja dokkarisarjoja. Itselle alkuvuoden tärkein sarja oli HBO-dokumenttisarja The Jinx, joka avasi useista murhista syytetyn miljonäärisukuun kuuluvan outolinnun Robert Durstin elämää. Kuusiosaisen sarjan rakenne on upea. Dokumentti myös teki sen, minkä jokainen true crime -dokumentaristi haluaisi tehdä: löytää savuavan aseen.