Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Tervetuloa, kokaiinia nuuskaava kapteeni Picard!

Blogit Lähetyssaarnaaja 20.8.2015 15:26
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Syöksykierteessä olevissa julkkiksissa on aina jotain äärimmäisen kiehtovaa. Tiedätte tapauksen. Kun Britney Spears ajaa päänsä kaljuksi tai kun Charlie Sheen puhuu sekavia tv-haastatteluissa. Kyse on tietysti aina inhimillisestä tragediasta, joka voi päättyä kurjasti. Silti huonosti käyttäytyvät miljonäärit tarjoavat kiehtovan kurkistusaukon todellisuudesta vieraantuneen julkkiksen ja inhimillisyyden risteyteen.

Aiheesta saa myös erinomaista draamaa. Hillityistä rooleista tunnettu Sir Patrick Stewart astuu pian sekoilevan uutisankkurin Walter Bluntin saappaisiin. Starz-kaapelikanavan Blunt Talk vaikuttaa ennakkopätkien perusteella lupaavalta – lupaavan törkeältä.

Siinä missä Newsroom onnistui sössimään herkullisen alkuasetelman, jossa egoistisen uutisankkurin hermot romahtavat, Blunt Talk näyttäisi ottavan aiheesta kaiken irti. Ammatti, jossa odotetaan erityistä luottamusta, on syystä oiva kohde sekoiludraamalle. Sarjan on ohjannut Bored to Deathin luoja Jonathan Ames ja tuottanut Family Guy -auteur Seth MacFarlane.