Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Byrokratiadraama Show Me a Hero on yllättävän yksinkertainen

Blogit Lähetyssaarnaaja 18.8.2015 14:06
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Olisiko Show Me a Hero -minisarjaa olemassa, jos sitä ei voitaisi mainostaa David Simonin nimellä? HBO:n uusi kuusiosainen sarja on kokoushuoneelta tuoksuva "byrokratiadraama", jossa trendikkäintä on tyylituulahdukset 1980-luvulta. David Simon on käsikirjoittajanero, jonka luomaa The Wirea pidetään maailman parhaana tv-sarjana. Wiressa Simon teki tutkielman yhteiskunnan rakenteista, mutta naamioi sen poliisisarjaksi.

Show Me a Hero perustuu samannimiseen New York Timesin toimittajan Lisa Belkinin kirjaan, jossa hän kuvaa Yonkersin kaupungin asuntopoliittista kiistaa ja sen traagisiakin vaikutuksia. Julkinen rakentamisprojekti olisi jyrännyt osan kaupungin halvoista taloista ja muuttanut paikan vauraiden asuinalueeksi. Tämä synnytti vastustusta ja mellakoita, ja koko homma kaatui nuoren pormestarin Nick Wasicskon (sarjassa Oscar Isaac) harteille.