Netflix tuottaa kolme uutta Star Wars -tv-sarjaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Pari vuotta sitten joka ikinen Netflixin oma tuotanto oli uutinen. House of Cardsin suurmenestys loi suhteettoman isoja paineita jokaiselle sarjalle. Nyt suoratoistopalvelu lanseeraa omia sarjoja ja elokuvia siihen tahtiin, että suurin osa menee väistämättä ohi. (Tänä vuonna on vielä tulossa yli kymmenen uutta sarjaa.)

Eikä – tietenkään – määrä korvaa laatua. Yhä useampi sarja on floppi (esimerkiksi kesän alussa lanseerattu tieteissarja Sense8 on kökkö, mutta toisaalta tänään julkaistu komedia Wet Hot American Summer: First Day of Camp on lupaava). Summa summarum: koska jokaisen uutukaisen harteilla ei ole valtavaa todistustaakkaa, ne voivat myös yllättää iloisesti. Mikään ei ole niin kivaa kuin yllättyä positiivisesti.

Mutta on myös tuotantoja, joilta on pakko odottaa menestystä. Yksi tällainen on kolme uutta näyteltyä Star Wars -sarjaa, jotka Cinelinx-sivuston mukaan on tulossa yksinoikeudella Netflixiin. Kolme kuulostaa paljolta, mutta vastoin pessimistin odotuksia ne voivat jopa onnistua; Disneyn ja Netflixin yhteistyö on jo tuottanut pari laadukasta Marvel-supersankarisarjaa. Ehkäpä myös Star Wars -franchise voi toimia. Netflix on luonut tuotantomallin, jossa se pystyy tekemään halvalla useita rinnakkaisia tuotantoja. Ja koska The Force Awakens -elokuvan ansiosta on jo valmis Star Wars -hype, sarjoillekin on selvä tilaus.

Olkoon Voima… eikun synergia kanssanne.