Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Netflix tuottaa kolme uutta Star Wars -tv-sarjaa

Blogit Lähetyssaarnaaja 31.7.2015 18:39
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Pari vuotta sitten joka ikinen Netflixin oma tuotanto oli uutinen. House of Cardsin suurmenestys loi suhteettoman isoja paineita jokaiselle sarjalle. Nyt suoratoistopalvelu lanseeraa omia sarjoja ja elokuvia siihen tahtiin, että suurin osa menee väistämättä ohi. (Tänä vuonna on vielä tulossa yli kymmenen uutta sarjaa.)

Eikä – tietenkään – määrä korvaa laatua. Yhä useampi sarja on floppi (esimerkiksi kesän alussa lanseerattu tieteissarja Sense8 on kökkö, mutta toisaalta tänään julkaistu komedia Wet Hot American Summer: First Day of Camp on lupaava). Summa summarum: koska jokaisen uutukaisen harteilla ei ole valtavaa todistustaakkaa, ne voivat myös yllättää iloisesti. Mikään ei ole niin kivaa kuin yllättyä positiivisesti.