Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Piirretty juopotteleva hevonen on hauskin hahmo aikoihin

Blogit Lähetyssaarnaaja 30.7.2015 18:00
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Minulla on aina ollut ongelmia aikuisille suunnattujen animaatioiden kanssa. Paperinohuisiin hahmoihin on ollut vaikea suhtautua eikä nukkejen suusta tuleva härskiys ole kovin radikaalia. Esimerkiksi South Parkin satiiri on hauskinta silloin, kun sitä käytetään sellaisin keinoin, mitä muuten ei voisi tehdä. Mutta samasta syystä South Park ei ole kovin monitasoinen. Se on ennalta-arvaamattomuudessaan ennalta-arvattava. Se on törkeä, mutta vain ja ainoastaan törkeä. Ja vuosien saatossa se on alkanut toistaa itseään.

Netflixin alkuperäissarja BoJack Horseman on palauttanut uskoni animaatioihin. Vaikka sarjassa valtaosa hahmoista on eläimiä, ne ovat hämmentävän samaistuttavia. Sarjan päähenkilönä on BoJack (erinomainen Will Arnett) – hevonen. Hän on myös entinen suosittu komediatähti ja viinaan ja naisiin menevä seurapiirihai. Mutta maine, sen hän on menettänyt. Näyttelijänuraakin pitäisi yrittää luoda uudestaan. Mukavuudenhaluiselta hevoselta se ei kuitenkaan onnistu helposti. Gin maistuu liikaa ja bändärit on liian helppo kaataa sänkyyn.