Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Katso vähintään kuusi jaksoa – True Detective koettelee kultaista sääntöä

Blogit Lähetyssaarnaaja 29.7.2015 18:51
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

On se nyt tunnustettava: True Detectiven toinen tuotantokausi on pettymys. Kaksi kolmasosaa kahdeksanosaisesta kaudesta on takana, ja yhä odotan, että sarja alkaisi. Vaikka kyseisen sarjan kohdalla varsinaisen juonen eteneminen ei ole millään tavoin oleellista, on leimallista, että jokaikinen osa-alue junnaa. Myös juoni.

Keskeiset hahmot eivät ota syventyäkseen, dialogi on paperinmakuista, paikoin jopa kiusallista. Kahdenväliset kahvipöytäkeskustelut ovat tönkköjä. Olisin odottanut edes teemojen omaperäistä kehittelyä.

Isoin ongelma on se, että jännite ja mysteeri, joka kannatteli ensimmäistä tuotantokautta, puuttuu nyt kokonaan. Ensimmäisen jakson salatiedevihjailuihin ei ole vielä palattu lainkaan. Yksittäiset hienot kohtaukset ja yksityiskohdat eivät pelasta. Tuntuu myös, että samat kikat on jo nähty – edellisellä kaudella.