Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Upea Rectify-sarja vastaa kaikkia meitä askarruttavaan kysymykseen: miten murhaajalle annetaan anteeksi?

Blogit Lähetyssaarnaaja 18.7.2015 12:26
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Omaperäinen, mutta ei liian outo. Siinä kai on uniikin laatu-tv-sarjan määritelmä. Harva kuitenkaan kriteerejä täyttää. Tavanomaisia polkuja tallaavia sarjoja on todella paljon, josta poikkeavat ovat usein epäonnistuneita tyylikokeiluja. Ihan kaikkia dramaturgian periaatteita ei voi heittää romukoppaan. HBO:n In Treatment on hyvä esimerkki sarjasta, joka teki outoudesta taidetta.

Uusi Sundance TV:n Rectify tekee saman. Kaksi vuotta sitten alkanut ja juuri kolmannelle kaudelle entänyt sarja on kerännyt kiitosta. Sarjan ensimmäinen kausi on juuri tullut Suomen Netflixiin.

Mistä siinä on kyse? Yli nelikymppinen Daniel Holden (Aden Young) vapautetaan kuolemaantuomittujen osastolta 19 vuoden vankeuden jälkeen. Hänet tuomittiin teini-ikäisenä 16-vuotiaan tyttöystävänsä murhasta. Uusien DNA-todisteiden avulla hänet kuitenkin todetaan syyttömäksi.