Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Telltalen pelit ovat kuin parhaita tv-sarjoja

Blogit Lähetyssaarnaaja 30.6.2015 10:31
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Vaikka tämä on ensisijaisesti tv-sarjablogi, en voi olla kirjoittamatta toisesta ruudun välityksellä tapahtuvasta audiovisuaalisesta kertomaviihdykkeestä – peleistä. Aasinsilta ei ole kimurantti, sillä lempipelini muistuttavat nykyään tv-sarjoja.

Vietin koko nuoruuteni Lucasartsin ja Sierran seikkailupelien parissa. Yhtä peliä joutui vajavaisella englanninkielen osaamisella ja ongelmaratkaisutaidolla tahkoamaan useita kymmeniä tunteja. Silloin teininörttinä myös oli aikaa istua päivät ja yöt ruudun ääressä. Nyt kaikki on toisin: arki-iltaisin 20 minuutin Silicon Valley -jakso houkuttaa enemmän kuin kolmituntinen Boyhood-elokuva. Sama pätee myös peleissä. Tiedän, että tuntien mittaisen uppoutumisen vaativa peli jäisi minulta kesken (kokemusta on: olen pelannut eeppistä Skyrimiä nyt kolmen vuoden aikana 40 tuntia, ja olen vasta alussa ja ihan uupunut). Siksi olen ilahtunut löytäessni Telltale-pelifirman pelit.