Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

10 sarjaa, joita jokaisen pitäisi katsoa Netflixistä juuri nyt

Blogit Lähetyssaarnaaja 30.6.2015 23:58
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Suoratoistopalvelu Netflixissä on satoja sarjoja. On helppo viettää koko ilta sarjatarjontaa selaillessa. Valitettavasti suurin osa niistä on kuraa. Tässä kymmenen katsomisen arvoista, joita ei tällä hetkellä näe helposti mistään muualta.

Orphan Black
Scifi-sarja alkaa vauhdikkaana ja vähän hönttinä teinisarjana, mutta kehittyy nopeasti ajankohtaiseksi puheenvuoroksi klooniteknologian ongelmista. Tarina on omalaatuinen ja vetävä, ja sen vuoksi monet kauneusvirheet antaa anteeksi.

Americans
Vaihtoehtoinen historia on aina ollut heikkouteni. Siksi Americansin lähtöidea kommunistivakoilijoista kylmän sodan aikaisessa Yhdysvalloissa on herkullinen. Vaikka aiheen käsittely on hitusen liian amerikkalainen ja seksikäs, sarjan tunnelma on sopivan synkkä ja vainoharhainen. Ja odotus kannattaa: vasta toisella kaudella homma lähtee kunnolla liikkeelle.