10 sarjaa, joita jokaisen pitäisi katsoa Netflixistä juuri nyt

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Suoratoistopalvelu Netflixissä on satoja sarjoja. On helppo viettää koko ilta sarjatarjontaa selaillessa. Valitettavasti suurin osa niistä on kuraa. Tässä kymmenen katsomisen arvoista, joita ei tällä hetkellä näe helposti mistään muualta.

Orphan Black Scifi-sarja alkaa vauhdikkaana ja vähän hönttinä teinisarjana, mutta kehittyy nopeasti ajankohtaiseksi puheenvuoroksi klooniteknologian ongelmista. Tarina on omalaatuinen ja vetävä, ja sen vuoksi monet kauneusvirheet antaa anteeksi.

Americans Vaihtoehtoinen historia on aina ollut heikkouteni. Siksi Americansin lähtöidea kommunistivakoilijoista kylmän sodan aikaisessa Yhdysvalloissa on herkullinen. Vaikka aiheen käsittely on hitusen liian amerikkalainen ja seksikäs, sarjan tunnelma on sopivan synkkä ja vainoharhainen. Ja odotus kannattaa: vasta toisella kaudella homma lähtee kunnolla liikkeelle.

Better Call Saul Breaking Bad -spin-off herätti aluksi epäilyjä, mutta paljastui nopeasti lajityyppejä onnistuneesti yhdisteleväksi helmeksi. Niljan lakimiehen elämää seuraava sarja ei edellytä emosarjan katsomista, vaikka suositeltavaa sen katsomattomuus ei ylipäätään ole.

Fall Psykologinen Fall-trilleri on vastavoima kaikille tusinasarjamurhaajasarjoille. Fall inhimillistää pahan ja käsittelee monipuolisesti vallankäytön tasoja. Jamie Dornan tekee kylmäävän roolin psykopaattina, joka viettää kaksoiselämää: öisin vaanii menestyviä naisia, päivisin on täydellinen perheenisä ja sosiaalityöntekijä. (Dornan teki saman psykoroolisuorituksen Fifty Shades of Grey -elokuvassa.) Mutta sarjan tärkein hahmo on silti Stella Gibson, jota esittää intensiivisesti Gillian Anderson. Toinen kausi vie sarjaa epäuskottavuuden rajoille, mutta ei ihan yli. Ja senkin kyllä jaksaa pelkän Andersonin voimin.