Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Kuka rakastaisi Neil Gaimania?

Blogit Lähetyssaarnaaja 17.6.2015 09:56
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Aamun mukavin tv-uutinen on tämä: vihdoinkin American Gods -tv-sarjalle on näytetty vihreää valoa. Suomalaistenkin rakastaman (no, suomalaisten vaihtoehtoisista maailmoista kiinnostuneiden sarjakuvaharrastajien rakastaman) kirjailijan ja Syksy Räsäsen tukkaidolin Neil Gaimanin romaaniin perustuvasta sarjasta on ollut puhetta jo viitisen vuotta (alunperin HBO:n oli tarkoitus tuottaa sarja), mutta vasta nyt Starz-verkosto on ilmoittanut tilanneensa sen Bryan Fullerilta ja Michael Greenilta.

American Gods (suomeksi Unohdeteut Jumalat) on kirjailija Gaimanin yksi kunnianhimoisimmista romaaneista. Siinä Shadow-niminen huijari joutuu keskelle seikkailua Amerikan sydänmaita. Kiinnostavinta on Gaimanin lempiaihe: realismin ja fantasian, myyttien ja arjen sekoittaminen toisiinsa. American Godsissa ikiaikaiset jumalat tallustelevat kuolevaisten parissa, koska kukaan ei enää usko heihin. Kirja on yhtä myyttien ja jumalten namedroppailua.