Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Nordic Affair – Suomi-draaman ensimmäinen vientituote

Blogit Lähetyssaarnaaja 10.6.2015 17:10
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Mustat lesket -draamasarja oli meillä pienimuotoinen hitti pari vuotta sitten. Se oli Nelosen katsotuin draamasarja, ja kanava tilasi siitä myös toisen kauden. Nyt sarjasta on tulossa vähän isompi hitti.

Suoratoistopalvelu Viaplay tuottaa yhdessä MTG TV:n kanavien kanssa sarjaan perustuvan pohjoismaisen version. Kahdeksan jakson pituisen – Black Widow -työnimellä kulkevan – sarjan kuvaukset alkavat kesällä. Ruotsalainen luottonäyttelijä Peter Stormare on yksi sarjan päähenkilöistä (ei vielä tiedä, esittääkö hän Ville Tiihosen, Mikko Leppilammen vai Carl-Kristian Rundmanin äijähahmoa). Sarja tulee ensi-iltaan samanaikaisesti Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa vuoden 2016 aikana.

Mustat lesket itsessään ei ole kansainvälistä tasoa, mutta siinä on ainesta: ihmissuhdedraaman, mustan komedian ja trillerin yhdistelmä lähentelee tunnelmaltaan enemmän Täydellisiä naisia kuin muita pohjoismaisia nykysarjoja. Se ei ole täysin realistinen, mikä on ainoastaan piristävää.