Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Game of Thrones on larppausdraama, joka naamioituu laatusarjaksi

Blogit Lähetyssaarnaaja 29.5.2015 13:07
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Ystävä pyysi Facebookissa suosituksia, mitä hänen kannattaisi HBO Nordic -palvelusta katsoa. Tietysti joku ehdotti myös Game of Thronesia, HBO:n suosituinta sarjaa.

"Mä en voi sietää mitään tonttuja ja lord of the rings -tyyppisiä larppausjuttuja", ystävä vastasi.

Erittäin hyvin sanottu. Nyt viidenteen tuotantokauteen edennyt Game of Thrones nimenomaan on larppausdraama, vaikka sarjan fanit yrittävät muuta väittää. Ja myös sarja yrittää uskotella olevansa muuta – siis vallasta kertova laatudraama, joka vain sattuu sijoittumaan fiktiiviseen fantasiamaailmaan. Samaan tapaan kuin House of Cards on vallasta kertova draama, joka sattuu sijoittumaan poliitikkojen kabinetteihin tai kuten Isänmaan puolesta (Homeland), joka joka vain sattuu olemaan kuvattu CIA:n agenttien työn kautta. Game of Thrones ei ole pelkästään miljööltään epätyypillinen Macbeth-mukaelma. Yritän selittää asiasta niin, etten spoilaa mitään. Jos epäilyttää, lopeta lukeminen tähän.