Voiko Twin Peaks muuta kuin epäonnistua?

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Twin Peaks -sarjan uuden tulemisen ympärillä on ollut pian enemmän yllätyksiä kuin Laura Palmerin lyhyessä elämässä konsanaan.

Ohjaaja David Lynch kertoi viime lokakuussa Twitterissä Twin Peaksin tekevän paluun Showtime-kanavalle vuonna 2016, eikä sen jälkeen mikään ole ollut sitä, miltä näyttää.

Tammikuussa uutisoitiin, että iso osa ”alkuperäiskokoonpanosta” eli 25 vuotta sitten tehdyissä alkuperäisissä Twin Peaks -jaksoissa mukana olleista näyttelijöistä on värvätty – muun muassa etsivä Dale Cooperia esittänyt Kyle MacLachlan.

Huhtikuussa Lynch yllättäen kertoi – taas Twitterissä – lähtevänsä lätkimään hankkeesta, koska hänelle ei makseta riittävästi tarpeeksi laadukkaan käsikirjoituksen työstämiseksi. Samalla hän kuitenkin toivoi, että Twin Peaksin paluu toteutuu jonkun toisen ohjaajan kätilöimänä.

Ei käy päinsä, totesivat näyttelijät. He eivät ole mukana, jos ei Lynchkään ole. He tekivät fanivideon, jossa kukin esitti versionsa lauseesta ”Twin Peaks ilman David Lynchiä on kuin…” muun muassa silmät ilman kulmakarvoja tai tarjoilija ilman univormua (kukin näyttelijä valitsi jotain hahmoonsa liittyvää) – toisin sanoen vajavainen. Näyttelijät vetosivat oikeudet sarjaan omistavaan Showtimeen: antakaa, hyvänen aika, Lynchille rahaa tai mistään ei tule mitään.