Simpsonit menetti äänensä

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Jos sarjan näyttelijä jättää roolihahmon, tekijöillä on kaksi vaihtoehtoa – A) joko kirjoittaa hahmo sarjasta ulos tai B) korvata näyttelijä toisella. Entä jos näyttelijä on esittänyt kymmeniä hahmoja? Mitä sitten tehdään?

Tällaisen kinkkisen pulman edessä ovat Simpsonit-animaatiosarjan tekijät. Yksi sen keskeisistä ääninäyttelijöistä Harry Shearer ilmoitti tällä viikolla Twitterissä, ettei hän jatka sarjassa. Shearer on ollut mukana Simpsonien alusta, vuodesta 1989, lähtien ja antanut äänensä lukuisille tärkeille hahmoille, muun muassa Simpsonit-perheen uskisnaapurille Ned Flandersille, rehtori Skinnerille, uutisankkuri Kent Brockmanille, tohtori Hibbertille ja Springfieldin ydinvoimalan omistajalle Montgomery Burnsille.

Miten animaatiohahmot, joiden sielusta noin 78 prosenttia on ääninäyttelijän luomaa, voivat enää jatkaa eloaan?

Shearer kertoi lähdön syyksi, että hän ei olisi enää saanut tehdä samalla muita projekteja. Sarjan showrunnerin Al Jeanin mukaan tällaista kieltoa ei ole. Shearer olisi saanut tehdä Simpsonien ohella muutakin – aivan kuten aiemmin. Samanlaista 14 miljoonan dollarin kaksivuotissopimusta tarjottiin tiettävästi myös muille sarjan ääninäyttelijöille.

Sherarin kieltäytyminen tuli yllätyksenä sarjan tekijöille, olihan hän ollut suvereenisti mukana ihka ensimmäisestä jaksosta lähtien ja voittanut äänirooleistaan Emmyn vuonna 2014. Lähtö 26 vuoden ja noin 600 jakson jälkeen on monille šokki. Toukokuun alussa Simpsonit uusittiin kahdella kaudella. Sarjan tekijät ovat jo sanoneet, että Shearerin esittämiä hahmoja ei tapeta. Uusien äänien etsiminen on jo aloitettu.