Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Simpsonit menetti äänensä

Blogit Lähetyssaarnaaja 15.5.2015 13:13
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Jos sarjan näyttelijä jättää roolihahmon, tekijöillä on kaksi vaihtoehtoa – A) joko kirjoittaa hahmo sarjasta ulos tai B) korvata näyttelijä toisella. Entä jos näyttelijä on esittänyt kymmeniä hahmoja? Mitä sitten tehdään?

Tällaisen kinkkisen pulman edessä ovat Simpsonit-animaatiosarjan tekijät. Yksi sen keskeisistä ääninäyttelijöistä Harry Shearer ilmoitti tällä viikolla Twitterissä, ettei hän jatka sarjassa. Shearer on ollut mukana Simpsonien alusta, vuodesta 1989, lähtien ja antanut äänensä lukuisille tärkeille hahmoille, muun muassa Simpsonit-perheen uskisnaapurille Ned Flandersille, rehtori Skinnerille, uutisankkuri Kent Brockmanille, tohtori Hibbertille ja Springfieldin ydinvoimalan omistajalle Montgomery Burnsille.