Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Pahat pojat

Blogit Lähetyssaarnaaja 6.5.2015 13:38
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

The Hollywood Reporter uutisoi eilen, että kaksi suomalaista näyttelijää esiintyy Vikings-sarjan (suomeksi Viikingit) tulevalla neljännellä tuotantokaudella. Kyseiset suomalaisnäyttelijät ovat Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen, jotka molemmat ovat viime vuosina luoneet uraa Jenkeissä. (Franzénilla se alkoi reilu 10 vuotta sitten ruumiin näyttelemisenä CSI: Miamissa. Pääkkönen on viime aikoina keskittynyt lohilobbaukseen.)

The Hollywood Reporterin mukaan Franzen näyttelee ensi vuonna alkavissa jaksoissa Norjan ensimmäistä kuningasta Harald Kaunotukkaa – Ragnarin potentiaalista vihollista – ja Pääkkönen Haraldin pikkuveljeä Halfdania. Sarjan näkökulmasta he ovat pahiksia. Uutinen on ilahduttava, koska kyseessä ei ole mitkään joutavat yhden repliikin roolit, ja Vikings on oikeasti onnistunut sarja lajissaan, vaikka sitä ei meillä tunneta kovin hyvin. Sitä on Suomessa esittänyt Sub ja HBO Nordic -maksukanava.