Netflix teki historiaa – kasvoi suurimmaksi ”tv-kanavaksi”

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Tällä viikolla tehtiin televisiohistoriaa. Suoratoistopalvelu Netflixin markkina-arvo (32,9 miljardia dollaria) ylitti televisiokanava CBS:n (30,6). CBS on Yhdysvaltojen katsotuin ja monilla mittareilla suurin kanava.

Keskiviikkona Netflix julkisti tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen lukuja. Raportista käy ilmi, että sillä menee älyttömän hyvin, jopa odotuksia paremmin.

Netflixillä on nyt yli 60 miljoonaa tilaajaa – 40 Yhdysvalloissa ja 20 muualla maailmassa – ja yrityksen mukaan sen kautta katsottiin elokuvia ja sarjoja vuoden alussa 10 miljardia tuntia (karkeasti arvioituna jokainen tilaaja 55 tuntia kuukaudessa). Netflixin osakkeiden odotetaan nousevan vuodessa 270 dollarista 625 dollariin.

Analyytikkojen mukaan Netflixin nousu ohi CBS:n on erityisen merkittävä asia; nyt viimeistään on päivänselvää, että Netflixin kilpailijat eivät ole ainoastaan muut suoratoistopalvelut, vaan perinteiset televisiokanavat. Se voi oikeasti haastaa lineaarisen television.