Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Netflix teki historiaa – kasvoi suurimmaksi ”tv-kanavaksi”

Blogit Lähetyssaarnaaja 17.4.2015 11:51
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Tällä viikolla tehtiin televisiohistoriaa. Suoratoistopalvelu Netflixin markkina-arvo (32,9 miljardia dollaria) ylitti televisiokanava CBS:n (30,6). CBS on Yhdysvaltojen katsotuin ja monilla mittareilla suurin kanava.

Keskiviikkona Netflix julkisti tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen lukuja. Raportista käy ilmi, että sillä menee älyttömän hyvin, jopa odotuksia paremmin.

Netflixillä on nyt yli 60 miljoonaa tilaajaa – 40 Yhdysvalloissa ja 20 muualla maailmassa – ja yrityksen mukaan sen kautta katsottiin elokuvia ja sarjoja vuoden alussa 10 miljardia tuntia (karkeasti arvioituna jokainen tilaaja 55 tuntia kuukaudessa). Netflixin osakkeiden odotetaan nousevan vuodessa 270 dollarista 625 dollariin.