Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Paras komedia on kahvitauon mittainen

Blogit Lähetyssaarnaaja 16.4.2015 13:39
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Miltä kuulostaa sarja, jossa kaksi ihmistä istuu autossa puhumassa siitä, miltä tuntuu olla hauska ihminen? Ei ainakaan hauskalta? No, sellainen on koomikko Jerry Seinfeldin Comedians In Cars Getting Coffee. Sarjan nimi kertoo kaiken: jokaisessa jaksossa Seinfeld noukkii auton kyytiin toisen enemmän tai vähemmän tunnetun koomikon, ja he ajavat kahvilaan heittämään läppää. Puhutaan autoista, kahvista ja elämästä, urasta. Siinä se. Kuulostaa ankealta, mutta sarja on mutkattomuudessaan tämän hetken paras komediasarja. Minäpä kerron, miksi.

Vuonna 2012 alkanut Comedians In Cars Getting Coffee on tehty suoraan verkkoon. Tuotanto on kevyttä, hiomatonta. Itse katsoin yhden jakson kännykästä samalla, kun odotin, että autoni katsastetaan (juu, join samalla vaaleapaahtoiset katsastuskahvit pahvimukista). Lyhyet, maksimissaan parinkymmenen minuutin mittaiset jaksot sopivat todella hyvin nettisurffailun logiikkaan; niiden katsominen ei vaadi isoa henkistä ponnistusta. Jakson voi katsoa – kahvitauoksi – kesken työpäivän.